Skip to content

Somlósi Lajos

Erjesztett élet éltető étkeink

Bevezetés a fermentált élelmiszerek kultúrájába és ami őseink konyhájából megmaradt

… ez itt mind annak a könyvnek a címe, amelyről most írok néhány ajánló sort. Úgy hoztam el a Somlósi Lajos előadásai alapján készült jegyzetet, hogy kísérőül azt mondták: Sokan nagyon várták már ezt a könyvet! Na, ettől még izgatottabb lettem.
… tetszik, hogy a megjelenítése egyszerű. Nincsenek benne kívánatos ételfotók. Van viszont lényegretörő és egyszerű magyarázat az emberi emésztőrendszer jellemzőiről, a fermentálás típusairól, az erjedések fajtáiról, majd jó néhány hagyományos étel készítésének bemutatása: úm. kvász, cibere, kenyérmust, kovász használata, előnyei és javasolt választások.
Aki szeret főzni és érdeklődik a jó és egészséges ételek mélyebb megértése alapján történő elkészítése iránt, annak ez a könyv valóban fontos tudásforrás lehet.
… ja, Somlósi Lajos egy 58 éves ember, alkímista, esszénus, spiritiszta. Családjával hosszú évek óta a Balatonfelvidéken él, saját földjén gazdálkodik és termeli meg mindazt, amire szüksége van. Alapelve, hogy a TEST A LÉLEK TEMPLOMA. Így mindent, amit táplálkozásra és tisztálkodásra használnak, azt ők állítják elő, termelik meg, szeretettel átitatva. Tudását leggyakrabban előadások formájában osztja meg, ez a könyv az előadások jegyzeteiből készült dr. Csicsor János szerkesztésében.